Sommeraktiviteter i Gamlebyen og Fredrikstad - Gamlebyen Hotell Fredrikstad

Sommeraktiviteter i Gamlebyen og Fredrikstad

Gamlebyen og Fredrikstad byr på mange ulike og morsomme aktiviteter, og flere av de passer perfekt nå på sommeren – og det både for store og små! Vi hjelper deg med å planlegge disse aktivitetene hvis ønskelig. Gamlebyen Hotell har åpent hele sommeren, og vi ønsker deg velkommen!

Benytt Gamlebyen Hotell som base

Benytt Gamlebyen Hotell som base når du besøker Gamlebyen og Fredrikstad i sommer! Her tilbys det aktiviteter som golf og minigolf, frimarked, øyhopping, stolpejakt, turer langs kyststien og kongstenbadet. Les mer under.

Golf og minigolf

Kun 700 meter fra hotellet, ligger Gamle Fredrikstad Golfklubb. Her finnes en golfbane, minigolf og drivingrange. Dette er åpent for alle og en sosial og morsom aktivitet som egner seg for både barn og voksne. Vi tilbyr også en golfpakke som inneholder rom og frokost og Greenfee på Gamle Fredrikstad Golfklubb. Les mer om pakken her!

Frimarked

Du kan også oppleve frimarkedet på torget midt i Gamlebyen! Her kan du finne alt fra historiske krystallglass til en ny hatt, til og med ting du kanskje lenge har lett etter. Du finner også små gallerier og butikker med håndverk, hvor man kan kjøpe ulike lokalproduserte varer! Les mer om frimarkedet i Gamlebyen Fredrikstad her!

Øyhopping

I nærområdet tilbys det mye av det du trenger. En gratis fergetur tar deg til Fredrikstad sentrum med alt du skulle trenge av butikker, cafeer og uteliv. Den samme fergen tar deg over til den andre siden av elva, der du finner tog til Oslo og utlandet. I Fredrikstad sentrum ligger bussterminalen, med alt fra flybuss til Gardermoen, lokaltrafikk og ikke minst buss til vakre Hvaler, der du kan fortsette på øyhopping med en av fergene fra Skjærhalden. Dette anbefales! Les mer om øyhopping på Hvaler her!

Stolpejakt

Stolpejakt går ut på å finne stolper rundt omkring i aktuell kommune. I dette tilfellet – Fredrikstad kommune! Stolpejakten startet 9. april og avsluttes 15. november. Fredrikstad skiklubb har satt ut hele 146 stk stolper rundt omkring i Fredrikstad, i Gamlebyen, Pernes, Engelsviken, Kirkøy/Hvaler og Hankø/Vikane. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en mobilapp, slik at du kan scanne QR-koden på hver stolpe.

Det tilbys papirkart på rådhuset, turistkontoret i Gamlebyen, Løblabbet, YX Christianslund, Intersport Torvbyen, Circle K Rakkestadsvingen, Sportman på Råbekken, fiskehandler Skogen i Engelsviken, Hankø Hotell & Spa og ved Kornmagasinet på Skjærhalden. Du kan i tillegg finne kart i postkasser utenfor bua ved Skihytta, og også på lyktestolper ved inngangen til marka ved Skytterhuset og Stjernehallen.

Du kan også laste ned kart via www.stolpejakten.no eller bruke mobilappen. Stolpejakten er gratis og passer for alle. Bli med på jakten og finn stolper i ditt nærområde!

Tur langs kyststien

Det finnes en kyststi fra Gamlebyen i Fredrikstad til Skjærviken, som ligger ved grensen til Sarpsborg kommune. Turen er varierende med flere typer terreng og miljø. Opplev den vakre naturen i Fredrikstad! Les mer om blant annet startpunkter, distanse og framkommelighet her!

Kongstenbadet

Kongstenhallen tilbyr et innendørsanlegg bestående av en svømmehall med et stort basseng, et barnebasseng og to idrettshaller med totalt 5 baner. På sommeren åpnes det flotte utendørsanlegget, altså Kongstenbadet. Her finner du svømmebasseng, barnebasseng, rutsjebane, stupetårn og kiosk. Det er også stort parkanlegg for store og små. Les mer om Kongstenbadet her!

Åpne butikker og cafeer/restauranter

Alt av butikker, restauranter, cafeer og bakerier er åpent hver dag. Gå heller ikke glipp av den gamle restauranten Majoren Kro & Stue, som i årevis har vært et populært sted både blant lokalbefolkningen og turister, Galleriet Vinbar på torget samt kjøp av piknikkurv for 2 fylt med god mat, snacks og drikke hos vår gode nabo og samarbeidspartner VÆRK. Ta med deg din kjære, et familiemedlem eller en venn til Gamlebyen, dra innom VÆRK og ta med deg en piknikkurv for to personer fylt med mat, drikke og snacks!

Hva skjer i Fredrikstad

Visit Fredrikstad & Hvaler har en kalender med kommende arrangementer og ulike arrangementer i Fredrikstad. Her får du en god oversikt og finner det du trenger av informasjon som f.eks. adresser og tidspunkter!

Se kalender over kommende arrangementer her.
Se kalender over ulike aktiviteter i Fredrikstad her.

Hvordan komme seg hit og avstander

  • Det går flere avganger både med buss og tog fra Oslo til Fredrikstad hver dag. For mer informasjon og oversikt, se vy.no. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger ca 138 km unna.
  • Vi ligger kun 1 time unna Oslo, og det er gangavstand fra både togstasjonen og bussterminalen til oss.
  • Du kan enkelt ta en kort og gratis fergetur over til sentrum. Her ligger også Høgskolen, Litteraturhuset, kjøpesenter og mye mer.
  • Det er også kort vei til Øra Industriområde.

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!