Opplev Gamlebyen i Fredrikstad - Gamlebyen Hotell

Opplev Gamlebyen og Fredrikstad

Enten du skal oppholde deg i Fredrikstad over et kortere eller lengre tidsrom, vil det alltid være en rekke spennende og interessante aktiviteter byen har å by på. Og det spiller heller ingen rolle om du besøker byen som turist, bare er på gjennomreise eller på forretningsreise. Har du litt tid å slå ihjel mens du er der, er det bare å velge og vrake!

Ut på tur, aldri sur

I og med at Fredrikstad er en så aktiv by som den er, finnes det selvfølgelig mange ting som bør planlegges litt på forhånd for å få det meste ut av opplevelsen. Ønsker du å besøke en av byens sportsarenaer, kanskje for å overvære en fotballkamp, kan det være lurt å kjøpe billett på forhånd, men det er også utrolig mange ting du kan gjøre helt impulsivt. Og ikke bare det, mesteparten er gratis, og du kan gjøre det hele døgnet!

Rusle gatelangs i Gamlebyen

En populær aktivitet, for både store og små, er å simpelthen bare rusle gatelangs og se hva som dukker opp underveis. Spesielt Gamlebyen har et utall arkitektoniske perler, og aktiviteter du kan droppe innom hele året. Her bestemmer du selv hvor langt og hvor lenge du vil rusle rundt, og det er rikelig med muligheter for å få seg en matbit eller en forfriskning underveis.

Fredrikstad festning

Ønsker du imidlertid å ta med familien på en noe lenger tur med et allerede forhåndsbestemt mål, er det gamle ærverdige Kongsten Fort et flott mål for turen. En snau kilometers gange ut av Gamlebyen ligger denne perlen av et forsvarsverk, bygget så tidlig som i 1685 som et supplement til Fredrikstad festning som et forsvarsverk i tilfelle en invasjon fra øst.

Selve festningsverket ligger godt bevart i terrenget, og er et yndet mål for alt fra skoleklasser i området til turister og andre reisende som er innom Fredrikstad. Her kan du finne deg et rolig sted under en skyggefull trekrone mot solen, og selv om beliggenheten faktisk er svært sentral, kan du likevel finne et sted helt for deg selv. Perfekt for piknik, med andre ord.

Kuler, krutt og kanoner i festningsbyen

Selv om selve fortet aldri riktig kom i kamp, rent bortsett fra en hendelse med svenskene i 1814, har det alltid vært bestykket med alle de fasiliteter et fullverdig festningsanlegg skal ha. Opptil flere hundre soldater har vært innkvartert der, og ikke minst, det har vært kanoner utstasjonert i terrenget. Du kan fortsatt se flere av disse i dag, og spesielt barna synes det er både spennende og morsomt å drømme seg bort til fordums tider i den reneste eventyrstil.

Opplev Gamlebyen om natten

Parkanlegget rundt selve fortet innbyr til forskjellige aktiviteter som ballspill, frisbee og badminton, eller du kan for eksempel ta med deg spillet krokett og nyte en runde i det fine været.

Er du av den litt tøffere typen kan det så absolutt også anbefales å besøke stedet om natten, da hele fortet er bygget på en klippe som tidligere ble brukt som rettersted for hele Østfoldområdet. Her ble forbrytere henrettet og hengt opp til spott og spe for alle reisende, og de var synlige i lang omkrets.

Velger du å dra på spøkelsestur til Kongsten Fort kan det imidlertid være en god idé å la de aller minste barna være igjen hjemme, ikke minst på grunn av de bratte vollene rundt. Men er dere en vennegjeng eller kanskje kursdeltakere på Gamlebyen Hotell, kan det så absolutt anbefales å avrunde en hyggelig kveld med en spasertur ut til Kongsten Fort.

Hvordan komme seg hit og avstander

  • Det går flere avganger både med buss og tog fra Oslo til Fredrikstad hver dag. For mer informasjon og oversikt, se vy.no. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger ca 138 km unna.
  • Vi ligger kun 1 time unna Oslo, og det er gangavstand fra både togstasjonen og bussterminalen til oss.
  • Du kan enkelt ta en kort og gratis fergetur over til sentrum. Her ligger også Høgskolen, Litteraturhuset, kjøpesenter og mye mer.
  • Det er også kort vei til Øra Industriområde.

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!