Fredrikstad på sommerstid med byferja

Ferie i Fredrikstad? Se forslag til aktiviteter!

Fredrikstad er en allsidig by, og det er alltid noe å finne på – hver dag, hele året, og det er kun fantasien som egentlig setter grenser. Men hva hvis man har begrenset med tid? Hva skal man da finne på? Fortvil ikke, det er rikelig å gjøre da også, og her kommer noen forslag til aktiviteter man kan gjøre i Fredrikstad og Gamlebyen!

Byfergen i Fredrikstad

Ta byfergen. Man kommer ikke utenom en tur med denne fergen under et opphold i Fredrikstad. Enten man ønsker å forflytte seg fra en bydel til en annen, eller rett og slett fordi man ønsker å oppleve byen fra sjøsiden. Mange severdigheter er synlige fra sjøen, og det beste av alt, dette er helt gratis!

Se en oversikt over byfergene og tider her >

Cicignon i Fredrikstad

Bydelen Cicignon har et vell av kunstopplevelser for de som liker det, og det finnes kafeer som i tillegg til en meny bestående av gode småretter også byr på en flott utsikt over Glomma og områdene rundt.

Kulturarrangementer

Litt avhengig av hvilken tid på året man besøker Fredrikstad vil det være et både stort og variert utvalg av kulturarrangementer. Båthuset Scene byr på revy og musikk, mens Blå Grotte og St. Croix er kulturhus med forskjellige konserter, teaterforestillinger, dans og dukketeater. I Gamlebyens kulturhus holdes det også konserter, både innendørs og utendørs i den vakre hagen.

Debattene i Litteraturhuset er ofte provoserende og alltid engasjerende. Avslutt gjerne besøket på takterrassen Savoy, hvor det alltid er god stemning, flott utsikt og mulighet til å slukke tørsten.

Nygaardsplassen

Et annet tips er å gå til Nygaardsplassen om. Her er det mange barer og restauranter, og hele torget er omgitt av vakker arkitektur. Det er ikke uvanlig at en DJ spiller plater på torget, så her kan man lett få en følelse av å være i Italia.

Eventyrskogene i Fredrikstad

Noe utenfor sentrum av Fredrikstad finner man Hunn-feltet, en gammel gravplass seks kilometer øst for byen. Her kan man se steinsirkler helt tilbake til bronsealderen. Stedet oser av mystikk og historie. Gå gjennom eventyrskogene til Ravneberget Bygdeborg, hvor det er vakker utsikt over Fredrikstad, Torsnes og havet. En magisk opplevelse!

Festningsbyen Gamlebyen

Velger man å besøke festningsbyen anbefales det å sette av tid til en spasertur langs vollene, videre gjennom de gamlegatene og smugene ned til torget. Her er det flere kunstsentre som virkelig er verdt en visitt, og man kan se både gullsmeder, pottemakere og glassblåsere i aksjon, og er man heldig kan man også kanskje få lov til å prøve.

Ta gjerne en liten pause i Kulturhusets hage hvor man kan nyte en kopp kaffe og et kakestykke, og hvis man er heldig holdes det også en konsert man kan nyte.

Aktiviteter i Gamlebyen

Folket og atmosfæren i festningsbyen, også kalt Gamlebyen, er helt unik. Alle hilser på hverandre og snakker sammen, også med folk man egentlig ikke kjenner eller har sett før. Omgivelsene er utrolig vakre og alt er innen kort gangavstand.

Liker man å holde seg i form er det å løpe en tur i Glommastien langs Glommaelven til Gamlebyen en ganske unik opplevelse. Spesielt om morgenen, hvor man kan slappe helt av i de vakre omgivelsene.

På lørdager og søndager bør man ta turen til frimarkedet på torget i Gamlebyen. Det er morsomt bare å gå rundt og kikke, og man behøver ikke nødvendigvis å kjøpe noe, selv om det likevel ofte blir slik. Kanskje noen kule LP-plater, en gammel gitar, eller en plakat til å henge på veggen.

Det er mulighet for guiding i Gamlebyen, og dette hver eneste dag. Du kan også få omvisning i byen med avgang fra turistkontoret. Vi hjelper deg med avstander, tider og planlegging her!

Her er friluftsopplevelser for hele familien, hele året, nettopp på grunn av nærheten til både sjø og natur. Man kan besøke en av de mange parkene eller utendørsbassenget i Kongsten, ta en piknik på byvollene eller prøve skateparken i sentrum. Man kan også bruke gratis bysykler for å komme seg rundt i byen.

Om vinteren kan man gå på skøyter ved Gangbrua eller i Stjernehallen, byens innendørs ishockeyarena. Prøv også skatehallen eller man kan gå på konsert.

Benytt Gamlebyen Hotell som base

Skulle man først bestemme seg for en tur til Fredrikstad, hvorfor ikke benytte sjansen til å overnatte midt i smørøyet av alt som skjer og som er verdt å se? Gamlebyen Hotell har med sine 17 lekre værelser en beliggenhet som gjør dette mulig, knapt 150 meter fra fergekaia, med gangavstand til det meste innenfor Gamlebyen’s grenser. Bruk derfor Gamlebyen Hotell som base for utflukter, både i og rundt Fredrikstad, og vær ikke redd for å spørre hvis det er noe du lurer på. Vi er her for å hjelpe! Book rom nå >

Fordeler ved å bruke oss som hotell:

 • Kort vei til sentrum og jernbane
 • Kort vei til Øra Industriområde
 • Gratis ferge til/fra sentrum (se fergetider her)
 • Parkering
 • Trening hos Sky Fitness i Fredrikstad eller på Torp
 • Kort vei til golf- og tennisbane og Kongstenhallen idrettsarena
 • Matpakke
 • Fleksible avbestillingsregler
 • Book rom nå >

Hva skjer i Fredrikstad

Visit Fredrikstad & Hvaler har en kalender med kommende arrangementer og ulike arrangementer i Fredrikstad. Her får du en god oversikt og finner det du trenger av informasjon som f.eks. adresser og tidspunkter!

Se kalender over kommende arrangementer her.
Se kalender over ulike aktiviteter i Fredrikstad her.

Hvordan komme seg hit og avstander

 • Det går flere avganger både med buss og tog fra Oslo til Fredrikstad hver dag. For mer informasjon og oversikt, se vy.no. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger ca 138 km unna.
 • Vi ligger kun 1 time unna Oslo, og det er gangavstand fra både togstasjonen og bussterminalen til oss.
 • Du kan enkelt ta en kort og gratis fergetur over til sentrum. Her ligger også Høgskolen, Litteraturhuset, kjøpesenter og mye mer.
 • Det er også kort vei til Øra Industriområde.

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!