Marianne

Portrettintervju med Hotelldirektør Marianne Hansen

En samtale om overgangen fra læreryrket til hotellbransjen, unike gjesteopplevelser og bærekraftig drift.

I møte med Marianne, hotelldirektøren som tok steget fra klasserommet til hotellresepsjonen, forteller hun om historien til Gamlebyen Hotell med entusiasme og iver. Et smilende ansikt og positiv energi er det gjestene møter på når de kommer til resepsjonen. Den gode energien smitter over på spørsmålene, og praten flyter godt over en varm kopp kaffe mens sensommerregnet pøser ute på brosteinsgatene i Gamlebyen.

Fra klasserom til hotellresepsjon

«Jeg hadde faktisk ingen erfaring innen hotellbransjen! Jeg er utdannet lærer og jobbet som lærer i mange år», Marianne åpner med et smil. «Det er mannen min som er gårdeier her, så jeg ville prøve noe nytt og da bare hoppet jeg ut i det og ble driver av hotellet. Det har jeg vært siden mai 2015. Til tross for at jeg ikke hadde noen erfaringer innen hotellbransjen så har jeg vært mye ute og reist og vært på mange hoteller. Da har jeg alltid tatt med meg ideer og inspirasjon!»

En unik atmosfære

Marianne forteller at det som gjør Gamlebyen hotell unikt, er størrelsen. «Det er et lite hotell, så det blir veldig intimt her. Det er også en hjemmekoselig atmosfære, så gjestene kan få en følelse av at de er på besøk hos noen, fremfor å være på et hotell. Her kan man sette seg ned i hagen med en kaffekopp og slå av en prat med andre hotellgjester eller oss som jobber her, og få senket skuldrene.» Marianne kommer med et lite tips, når det er snakk om kurs og konferanse. «Siden vi er et så lite hotell som vi er så har du faktisk mulighet til å booke hele hotellet hvis du skal ha kurs eller konferanse! Vi har 17 hotellrom, så man trenger ikke være en så stor gruppe for å ha hele hotellet for seg selv. Vi har tre flotte konferanserom med topp standard, i tillegg til at det er en litt annerledes opplevelse å ha et helt hotell sammen med kollegaene dine. Det er en helt egen stemning her når en bedrift booker hele hotellet! Så det er et lite tips til alle de som planlegger kurs og konferanse i fremtiden».

Med Fredrikstad og Gamlebyen som reisemål

Bortsett fra Gamlebyen, som selvsagt er en plass som må besøkes om man er på tur i Fredrikstad, så forteller Marianne om turer på bryggepromenaden og reise med byferga. «Det er ikke i hvor som helst du kan dra på elvecruise! Men det kan du her i Fredrikstad. Den ene byferja kjører til Gamlebyen hele døgnet, mens den andre kjører langs bryggepromenaden. Og vet du hva? Byferjene er helt gratis!»

Bærekraft og miljøbevissthet

På spørsmål om bærekraft og miljøbevissthet, lyser Marianne opp. «I kontakt med gjester oppfordrer vi de til å reise med tog til Fredrikstad ettersom togstasjonen er i umiddelbar nærhet til byferja. Vi er også bevisste på å velge gode leverandører som helst er lokale. Vi bytter ikke håndkleder på rommene ved mindre de ligger på gulvet, som på hotellspråket betyr at de trenger å vaskes. Engangsprodukter unngår vi der det lar seg gjøre! I forhold til at vi er miljøsertifisert, så er det fokus på kildesortering og miljøvennlig utslipp.» Det kommer tydelig frem at Gamlebyen Hotell har respekt for miljøet vårt, og er miljøbevisste og bærekraftige i sin daglige drift.

Et bilde av hotelldirektør på Gamlebyen hotell og Ordfører i Fredrikstad som viser at Gamlebyen hotell er miljøfyrtårn
Gamlebyen Hotell er Miljøfyrtårnsertifisert. Her er Hotelldirektør Marianne avbildet med Ordfører i Fredrikstad, Siri Martinsen

Favoritter

Marianne smiler når hun snakker om sitt favorittsted på hotellet. «Det er faktisk ute i hagen vår som er ved hovedinngangen! På vår, sommer og høst er det veldig hyggelig å sitte der med kaffekoppen blant alle blomstene våre. Hvis jeg skal velge meg et favorittrom så må det bli rom 12 som ligger i 2.etg, for der har man utsikt utover Gamlebyen. Marianne påpeker også at dyrelivet og naturen i Gamlebyen er magisk, spesielt på våren når alt våkner til liv og på høsten når det er så vakre farger.

Bransjesamarbeid og fellesskap

Marianne snakker varmt om den gode hjelpen de har fått fra kollegaer i bransjen. «Det er fantastisk å være en del av et fellesskap, og vi treffes med jevne mellomrom! Visit Fredrikstad og Hvaler er også en viktig samarbeidspartner som har delt vårt ønske om å skape minneverdige opplevelser for våre gjester. Jeg må også skryte av vårt medlemskap i De Historiske hotell og Spisesteder, et stolt fellesskap som betyr mye for oss som et lite hotell.»

Å skape gode gjesteopplevelser

Når det kommer til å skape gode gjesteopplevelser, fremhever Marianne renhold som førsteprioritet og menneskelig service som kjerneprinsipp. «Vi vil alltid strekke oss så langt som overhodet mulig for gjestene våre – ingenting er umulig her hos oss!» Marianne deler begeistring for sin perle i midt i hjertet av festningsbyen. «Beliggenheten er unik, midt i hjertet av Gamlebyen. Her omgir du deg med historie i vakker natur. Hotellet vårt er lite, intimt og hjemmekoselig, i tillegg finnes det alt fra gode spisesteder til nisjebutikker og kafeer like utenfor hotellrommet ditt. Vårt lille hjørne er en skattekiste av historie og sjarme som vi elsker å dele med våre gjester.»  

Intervjuet med Marianne på Gamlebyen Hotell viser en hotellhverdag med dedikasjon og unik form for gjestfrihet. Gjennom hennes historier og engasjement ble det klart at Gamlebyen Hotell ikke bare handler om overnatting, men om å skape minner og opplevelser som varer langt etter avreise.