Opplev magisk jul i Gamlebyen

Tiden går fort mot jul! Når vinteren senker seg over byen og snøfnuggene daler ned, våkner Gamlebyen til liv med den varme og magiske atmosfæren som bare julen kan bringe. Å være gjest på Gamlebyen Hotell i julehøytiden er noe helt eget! Her kan du få en oversikt over de mange aktivitetene du kan glede deg til i Gamlebyen i år.

Julegateåpning første søndag i advent

Julen i Gamlebyen begynner med pomp og prakt på den første søndagen i advent. Dette er dagen da gatene blir omgjort til et vinterlandskap, med glitrende julelys som lyser opp alle hjørner av den sjarmerende Gamlebyen. Gå ikke glipp av øyeblikket når den store julegranen tennes, og magien i lufta er til å ta og føle på! Julegrantenning er 3.desember.

Møt Gamlebynissen

Kanskje du har med deg barna på tur til Gamlebyen? Da har de sjansen til å møte selveste Gamlebynissen! På ulike tidspunkter kan du hilse på nissen selv, ta et bilde og til og med levere din egen ønskeliste. Dette er en opplevelse barna aldri vil glemme. Ønskeliste kan også leveres i Gamlebynissens postkasse utenfor Mormors kafe.

Julemarked

De tre første helgene i advent har du mulighet til å oppleve Gamlebyens julemarked. Julen handler om gaver, og hva er vel bedre enn å finne unike og håndlagde gaver på julemarkedet? På markedet finner du blant annet husflid, smykker, kunst og julepynt – et perfekt sted for å finne gaver til både familie og venner.

Kultur

Hvis du liker revyer kan vi anbefale julerevyen til Fredrikstadguttane som avholdes i Teglverket hos VÆRK! Kombiner nydelig julemat med revyen til Guttane og få deg en morsom kveld du sent vil glemme. Det er også flere julekonserter i Østre Fredrikstad kirke, som ligger i hjertet av Gamlebyen, gjennom hele adventstiden.

Gamlebyen modelljernbanesenter

For de som elsker modelljernbaner, er Gamlebyen Modelljernbanesenter et must-see. Her kan du utforske en fantastisk verden av detaljerte modelljernbaner som viser landskapet og bygningene i Gamlebyen på en unik måte. Dette er en flott aktivitet for både unge og gamle.

Så hvis du vil oppleve ekte julemagi i år, bør du definitivt vurdere å tilbringe en dag eller to i Gamlebyen. Her kan du nyte den autentiske atmosfæren, delta i festlighetene og finne unike gaver til alle på din liste. Velkommen til en magisk jul i Gamlebyen!

Husk å booke rom for å ta del i julegledene på Gamlebyen Hotell!

Du kan lese enda mer om jul i Gamlebyen hos Visit Fredrikstad og Hvaler.