Gamlebyen Hotell - Fredrikstad - Skilt

Opplev en magisk jul i historiske Gamlebyen i Fredrikstad

Julen nærmer seg med stormskritt, og selv om adventstiden for enkelte kan forbindes med stress og følelsen av aldri å bli ferdig, finner desto flere glede i denne hektiske tiden på året. Men hvorfor ikke kombinere travelheten med skikkelig førjulskos? Som for eksempel en hyggetur til Gamlebyen?

Mange gode juletilbud i Fredrikstad

Julehandelen skal jo foretas et eller annet sted, så hvorfor ikke i Fredrikstad? Fredrikstad har alt av hva hjertet begjærer av butikker. Spesielt i Gamlebyen vil du finne en rekke små og velassorterte butikker som har kanskje akkurat den spesielle gaven du trenger å finne til nettopp «den som har alt» fra før av.

Her finner du små håndverksverkssteder med unike gaveidéer, kunst du ikke finner noen andre steder, og ikke minst en rekke hyggelige små kafeer og arrangementer du kan gå på og nyte når julehandelen er ferdig.

Førjulstiden i Gamlebyen i Fredrikstad

Å oppleve førjulstiden i Gamlebyen i Fredrikstad er en opplevelse i seg selv. Julegaten åpnes søndag den 27. november klokken 16.00. Her blir det juleunderholdning fra scenen, julegrantenning og noe julegodt til barna, som selvfølgelig også får muligheten til å hilse på Gamlebynissen – en kjær tradisjon som svært mange setter stor pris på!

Det vil også arrangeres julemarked hver helg tom. 18. desember. Julemarkedet hører til julen, og har yret liv og handel i hundrevis av år. Dette er en stor suksess hvert år, og det gleder oss! Her tilbys det aktiviteter for både store og små, husflid, kunst, håndverk, julepynt og mye mer. Torsdag 15. desember er det langåpent med flere spennende arrangementer!

Julestemningen du kan oppleve i Gamlebyen i Fredrikstad er ganske så unik. Det gir en helt spesiell følelse å gå og kikke inn i de mange flotte utstillingsvinduene som bugner over av alt hva hjertet kan begjære av gaveartikler og julepynt.

Dessuten holdes det flere julekonserter og aktiviteter for både store og små i hele adventstiden.

Se arrangementskalender her >

Fredrikstadguttanes julerevy

En annen kjent juletradisjon i Fredrikstad er Fredrikstadguttanes som årlig presenterer sin helt særegne julerevy. Fredrikstadguttane er kjent for sin lune humor, gode underholdningsevne, og ikke minst for å skape smil om munnen på publikum. Dette arrangementet holdes i Teglhuset hos vår samarbeidspartner VÆRK, og kan være et hyggelig avbrekk under adventstiden.

VÆRK tilbyr også en nydelig julebuffet før julerevyen i Prestegården, med både varme og kalde retter. Her står selvfølgelig alle de tradisjonelle julerettene på menyen.

Her kan det imidlertid være på sin plass og kjenne sin besøkelsestid, for dette er populært for langt flere enn bare de fastboende i byen, og det er nesten helt utsolgt! Så vær tidlig ute og bestill gjerne samtidig som du bestiller overnatting, så er du sikret en fantastisk opplevelse.

Benytt Gamlebyen Hotell og få en unik opplevelse

I tillegg til alle julearrangementene finner du selvfølgelig også alle de kulturarrangementene du vanligvis finner i Gamlebyen. Kanskje noen av de med en aldri så liten juletvist også! Hvis du har vært i Gamlebyen tidligere, så har du kanskje allerede et overblikk over hva du kan forvente rundt juletider?

Så, hvorfor ikke slå flere fluer i en smekk i år? Få unna julehandelen, opplev noen av kanskje landets flotteste julearrangementer og julemarked – samtidig som du og noen du er glad i tilbringer noen late og behagelige dager på et intimt og hyggelig hotell med en unik atmosfære midt i smørøyet av Fredrikstads gamle bydel! Det er kort gangavstand til det meste av spisesteder, gallerier og kunstverksteder – som alle holder åpent hele desember, og flere av de også på søndager.

Vi ønsker deg varmt velkommen til oss! Vær rask, for dette er en travel måned for oss, og det med god grunn!

Book rom her nå >

Hvordan komme seg hit og avstander

  • Det går flere avganger både med buss og tog fra/til Oslo til/fra Fredrikstad hver dag. For mer informasjon og oversikt, se vy.no. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger ca 138 km unna.
  • Vi ligger kun 1 time unna Oslo, og det er gangavstand fra både togstasjonen og bussterminalen til oss.
  • Du kan enkelt ta en kort og gratis fergetur over til sentrum. Her ligger også Høgskolen, Litteraturhuset, kjøpesenter og mye mer.
  • Det er også kort vei til Øra Industriområde.

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!