Bilde av Gamlebyen hotell på vinterstid, fasadebilde med julestemning og snø

Benytt Gamlebyen Hotell som base og opplev Fredrikstad

Selv om det riktignok er noen måneder igjen, er det mange som allerede nå har begynt å planlegge neste års vinterferie. Noen reiser utenlands, noen til varmere strøk, mens andre igjen velger å bli i Norge og tilbringe ferien her. Enten hjemme, på hytta, eller kanskje noe helt annet. Hvorfor ikke ta Fredrikstad med i vurderingen?

Mange muligheter

Den ærverdige byen ved Glommas utløp har utrolig mye å by på også vinterstid, selv om Fredrikstad nok ikke kan lokke med de helt store skidestinasjonene. Riktignok har byen et eget skistadion for deg som liker langrenn, men selv midtvinters skorter det ikke på aktiviteter du kan delta på. Skulle det imidlertid heller ikke bli snø i Fredrikstad i vinterferien, har skiarenaen flomlys som gjør at du kan få en fin tur i løypa likevel, om enn til fots.

Er du til helt andre ting er det også nok å velge blant enn ski. Fredrikstad har flere badeanlegg som vanligvis er åpent hele vinterferien, og etter en deilig dukkert kan du for eksempel ta turen innom Stjernehallen og teste ut skøyteferdighetene dine. En herlig opplevelse for både voksne og barn.

Høyt og lavt

Liker du litt mer «ekstreme» aktiviteter, eller rett og slett har lyst til å prøve noe nytt og annerledes, kan Redpoint Klatresenter være et alternativ for de ekstra eventyrlystne. Her finner du over 600 kvadratmeter klatrevegg i alle vanskelighetsgrader, og som gjest er det fullt mulig å både leie utstyr og få nødvendig veiledning i veggen. Dette er faktisk også en populær opplevelse for selv de yngste barna, og det arrangeres ofte kurs og tilrettelagt klatring i vinterferieuken.

For de noe mer jordnære kan kanskje skating være noe? Fredrikstad kan by på en flott innendørs skatepark med gratis adgang for ungdom og muligheter for å låne alt fra brett til verneutstyr. Har du ikke de nødvendige kunnskapene til å stå på skateboard, arrangeres det ofte kurs i vinterferien, men her bør du være tidlig ute for å få en plass. Dette er svært populært!

Kulturelle tilbud

Ønsker du en noe mindre aktiv vinterferie har Fredrikstad Museum ofte flere arrangementer i tillegg til de ordinære utstillingene. Blant annet en populær rebusløype tilrettelagt for både barn og voksne og er en fin familieaktivitet.

Videre er det en rekke gallerier og kaféer som har individuelle tilbud i vinterferieuken, det samme med bibliotekene i byen. Her kan du finne alt fra mindre utstillinger til konserter. Mange av de blir ikke annonsert på forhånd utover der det foregår, så her er det mulig å gå på spennende «skattejakt» i Gamlebyen og se hva du finner.

Modelljernbanesenteret

Enten du er til det tekniske eller ikke, er et besøk i Gamlebyen Modelljernbanesenter nesten for obligatorisk å regne. Her vil du ikke bare oppleve to kilometer modelljernbane fordelt på 400 kvadratmeter, men også en utrolig kopi av Gamlebyen den befinner seg i. Alt i størrelsen 1:87.

Alt er datastyrt, slik at de over 30 lokomotivene kan kjøre trygt rundt, til stor glede for både store og små.

Bo sentralt og benytt Gamlebyen Hotell som base

Skulle noe av dette høres fristende ut, eller du simpelthen bare ønsker et avbrekk fra en ellers travel hverdag, kan Gamlebyen Hotell være behjelpelige med det. Her finner du komfortable overnattingsmuligheter, hyggelig personell, og en svært sentral beliggenhet i trivelige omgivelser.

Du vil hurtig og enkelt kunne komme deg til stort sett alt hva Fredrikstad har å by på i umiddelbar nærhet og innen gangavstand, og det er rikelig med kollektive tilbud.

Dette er en populær tid for hotellet, så selv om det er noen måneder igjen til selve vinterferien kan det være lurt å bestille allerede nå. Da har du også noe å glede deg til! Velkommen!

Hvordan komme seg hit og avstander

  • Det går flere avganger både med buss og tog fra/til Oslo til/fra Fredrikstad hver dag. For mer informasjon og oversikt, se vy.no. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger ca 138 km unna.
  • Vi ligger kun 1 time unna Oslo, og det er gangavstand fra både togstasjonen og bussterminalen til oss.
  • Du kan enkelt ta en kort og gratis fergetur over til sentrum. Her ligger også Høgskolen, Litteraturhuset, kjøpesenter og mye mer.
  • Det er også kort vei til Øra Industriområde.

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!