Et stemningsbilde av kanelboller fra Holbergsuiten, et par som går tur i Gamlebyen og et dronebilde av Fredrikstad

Hva kan dere gjøre på en romantisk langhelg i Fredrikstad?

Fredrikstad er en historisk by med en unik atmosfære og beliggenhet langs Glomma. En romantisk langhelg i Fredrikstad er det perfekt valg for ethvert par, med mange koselige og romantiske aktiviteter å velge mellom. I dette blogginnlegget får du en innføring i noen av de mange aktivitetene byen har å tilby.

Gamlebyen

Fredrikstad er spesielt godt kjent for sin gamle bydel. Gamlebyen er utstyrt med gallerier og sjarmerende butikker, som holder søndagsåpent hele året. Vi anbefaler å ta en gåtur langs den stjerneformede vollen, hvor dere vil få oppleve den vakre naturen og historien som Gamlebyen er utsmykket med. Ta turen innom Glasshytta hvor dere kan blåse eget glass.

Dersom du ønsker et romantisk måltid, anbefaler vi å besøke en av gamlebyens mange hyggelige restauranter. Nyt deilig lunsj hos Mormors Café, eller deilig 3-retters middag i en lun atmosfære hos Majorens kro og stue. VÆRK serverer Afternoon Tea hver lørdag, med makroner, gulrotkake og sandwicher på menyen.

Dersom du er av den aktive typen kan dere ta en runde tennis og/eller golf hos aktivitetsbyen. Eller ta turen innom Galleri 1845, hvor du kan se og kjøpe lokal kunst, smykker, bøker og keramikk.

Er du eller din kjære glad i musikk? Flere kvelder i uken arrangeres det konserter hos blant annet Café Magenta, Gamlebyen Kulturhus, Kong Frederik, Galleriet vinbar og Tamburen. Se kommende arrangementer i «Hva skjer» kalenderen her.

Bysentrum

Dersom dere kunne tenkt dere en tur til bysentrum er den lokale byferga et flott alternativ. Turen tar omtrent 10 minutter, og er helt gratis. Bysentrum har et omfattende aktivitetstilbud med kjøpesenter, restauranter og kino, samt et aktivt uteliv.

Ta turen til idylliske Hvaler

En annen romantisk aktivitet i Fredrikstad er å ta en tur til nærliggende Hvaler. Hvaler er en øygruppe like utenfor Fredrikstad og er spesielt kjent for sine vakre strender, klippeformasjoner og ikke minst vakre natur. Også her finnes det sjarmerende restauranter med et bredt utvalg av diverse retter.

Benytt oss som base

Benytt Gamlebyen Hotell som base for ditt neste opphold i Fredrikstad. Gamlebyen Hotell har sentral beliggenhet i sjarmerende omgivelser.

Vil du overraske din kjære litt ekstra?
Vi tilbyr en romantisk pakke hvor du får med overnatting, frokostbuffet på VÆRK, romantisk velkomst på rommet, og 3-retters middag hos Majorens kro og stue på kjøpet. Se mer informasjon om vår romantiske pakke her.

Les mer om Gamlebyen Hotell, og bestill ditt neste opphold allerede i dag.