Et bilde som viser hva man kan gjøre i Fredrikstad på sommeren, for eksempel spille minigolf og gå i Gamlebyen

Sommeren i Gamlebyen

Velkommen til Gamlebyen, hvor sommeren bringer med seg en strøm av liv og farger til våre brosteinsgater. Med sin historiske sjarm og unike atmosfære er Gamlebyen det perfekte stedet å tilbringe sommeren. I dette innlegget tar vi deg med på en reise gjennom Gamlebyens sommermagi og deler våre beste tips for å få mest mulig ut av denne fantastiske sesongen.

Utforsk den historiske sjarmen

Gamlebyen er kjent for sine sjarmerende brosteinsgater, fargerike fasader og historiske bygninger. Sommeren bringer ekstra liv og energi til denne bydelen. Du vil bli møtt av duften av nybakte bakverk som sprer seg fra lokale bakerier, og lyden av latter og musikk som fyller luften fra utendørskafeene som pynter gatene. Ta deg tid til å utforske de smale smugene og oppdag skjulte perler, kunstgallerier og håndverksbutikker. I Gamlebyen tilbys det guiding hver dag klokken 12, fra 26. juni til 13. august.

Aktiviteter

Golf

Hvis du er en golfentusiast, anbefaler vi et besøk til golfbanen i Gamlebyen. Uansett om du er erfaren eller nybegynner, vil golfbanen tilby utfordringer og glede for alle ferdighetsnivåer. Se mer informasjon, og åpningstider her.

Frimarked

I helgene kommer Kongens Torg i Gamlebyen til liv med et livlig og fargerikt frimarked. Dette markedet er en skattekiste av unike, håndlagde varer og antikviteter, og bruktmarked hvor du kan finne alt fra vintageklær og retro-møbler til sjeldne bøker og samleobjekter. Det er en utrolig mulighet til å finne det perfekte tillegget til samlingen din eller en spesiell gave til noen du er glad i.

Arrangementer

Sommeren i Gamlebyen byr på et mangfold av arrangementer for alle aldre og interesser. Månefestivalen finner sted i Gamlebyen 28. – 29. juli, med opptredener fra artister som Aurora, Ole Paus, Vepps og Millencollin. Bestill billetter her.

Tall Ship Races finner sted 15. – 18. juli og tilbyr en opplevelse med åpne seilskuter, gratis konserter, forestillinger, deilig mat, pop-up arrangementer, aktiviteter, verksteder og historiefortelling. Se mer informasjon her.

Videre arrangeres det også en rekke andre kulturelle og underholdende begivenheter i løpet av sommeren. Teaterforestillinger, utendørs konserter og kunstutstillinger er bare noen av aktivitetene som vil berike din sommeropplevelse i Gamlebyen. Følg med på bydelens kalender for å holde deg oppdatert på kommende arrangementer og sørge for at du ikke går glipp av noe.

Nyt naturen

Sommeren i Gamlebyen gir deg også muligheten til å nyte den vakre naturen rundt bydelen. Ta en spasertur langs elvebredden og nyt den friske luften og det rolige lydsporet av bølgeskvulp. Hvis du er en naturelsker, kan du utforske de omkringliggende parkene og hagene, hvor du kan slå deg ned på en benk og lese en bok eller bare nyte solen. Gamlebyen har også flere grønne områder som er perfekte for piknik og utendørsaktiviteter. Ta med deg en piknikkurv og en venn, og tilbring en avslappende dag på vollene. Kanskje du er mer av den spontane typen? Mormors Café selger egen piknik pakke, og vi låner ut pledd.

Velkommen til hagen vår

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til hagen vår, som er åpen for alle. Her kan du slappe av og nyte den berømte gamlebybollen, samt is og kald drikke for å kjøle ned. Mens du nyter god mat og drikke, vil jazzmusikken skape en fantastisk stemning i det herlige finværet.

Transport

Gamlebyen er utrolig lett tilgjengelig fra Oslo, og med tog tar reisen under én time. Vi oppfordrer alle besøkende til å reise miljøvennlig ved å benytte seg av offentlig transport.

Fredrikstad har en gratis byferge som gir deg muligheten til å reise til og fra sentrum på en praktisk og miljøvennlig måte. Du kan også glede deg over en avslappende fergereise og nyte den vakre utsikten over elven mens du beveger deg mellom sentrum og Gamlebyen. Underveis stopper fergen også ved Isegran, et historisk område som er vel verdt et besøk.