Kommende arrangementer i Fredrikstad og Gamlebyen - Gamlebyen Hotell

Kommende arrangementer i Fredrikstad og Gamlebyen

Vi går mot høsten, men det vil ikke si at det er lite ting som skjer! Det er flere ulike og spennende arrangementer i vente, og vi vil her gi deg en oversikt over hva som skjer i august og september!

Gamlebyen Jazzfestival

Gamlebyen i Fredrikstad byr på flotte rammer rundt en jazzfestival! Her tilbys det intime og hyggelige restauranter som også kan være arena for konserter. Uteområdene er også veldig flotte for jazzkonserter!

Planen for denne festivalen er at de aller fleste utestedene skal bidra og være med som aktører, og at festivalen er gratis!

Denne helgen skal det være fullt liv i gatene, og publikummet skal kunne gå fra konsert til konsert! Dette skal foregå fra tidlig på ettermiddagen til sent på kvelden, hvor alle uteserveringen er åpne.

Dato, tid og sted: 25. – 28. august fra kl. 18.00 til 23.00. Festivalen vil holde plass flere steder i Gamlebyen!

Les mer om tider, steder og artister her!

Fredrikstad Ginfestival

Dette er en stor dag med mange valgmuligheter for norske ginelskere! Dette er en perfekt anledning til å både studere og smake deg i gjennom et stort antall ginvarianter. Det blir også arrangert flere spennende Masterclasses for den litt ekstra kunnskapstørste.

Dato, tid og sted: 26. – 27. august hhv. fra kl. 17.00 til 21.00 (fredag) og fra kl. 14.00 til 20.30 (lørdag). Festivalen arrangeres på Fredrikstad Bryggeri!

Les mer om tid og sted her!

Barnas Gamleby-familiedag

Barna liker seg godt i Gamlebyen, og spesielt med de morsomme og tamme geitene ved siden av en stor lekeplass, sammen med lykkelige høner. Barna har også mulighet til å besøke Fredrikstad museum med en morsom «historiebar» og kjøre tog på Gamlebyen Modelljernbanesenter.

Dato og sted: 28. august i Gamlebyen.

Les mer om Barnas Gamleby her!

Litteraturfestivalen «Ord i Grenseland»

Her går vi tilbake til røttene og overordnet tema er «grenseland». Dette handler om både historiske- og psykologiske grenseland, og da om kjønn, samfunn, alder, geografi og identitet. Det ligger uendelige muligheter for spennende samtaler og møter i grenselandet.

Dato, tid og sted: Startdato for festival er torsdag 1. september, men fra mandag 29. august er de allerede i gang med et program for skolene og enkelte arrangementer i Gamlebyen.

Tweed Run Norway

Tweed Run-konseptet i Norge forvaltes av Norske Tweed-Syklisters Forening. De har også hatt rettighetene til Tweed Run-navnet de siste årene. Formålet deres er å fremme den elegante hverdagssyklingens synlighet i bybildet!

The Tweed Run hadde sin oppstart i London i 2009, og siden det har det spredd sin eleganse over mange av verdens storbyer. I 2017 ble det arrangert i Fredrikstad, som også var aller første Tweed Run i Norge.

Dette er en sykkeltur som passer for hele familien, og det vil bli stopp for te og piknik underveis. Sykkelturen avsluttes med en skikkelig fest!

Dato, tid og sted: 3. september fra kl. 13.00 i Fredrikstad sentrum.

Les mer om Tweed Run Norway her!

Fredrikstad Ølfestival

Det åpnes endelig for Ølfestival igjen, som også har vært en suksess på Båthuset Scene de tidligere årene! De meddeler gladnyheten om at de denne gangen har fått med seg fantastiske Lokalbrygg.

Filosofien til Lokalbrygg er at du kan ta et valg når det kommer til øl. Her kan du velge norsk håndverk, arbeidsplasser og mulighet for å velge kvalitet og smak foran alt annet.

Kombinasjonen av den norske øltradisjonen og en voldsom innovasjon av brygging de siste årene, har gjort at Norge har fått en oppblomstring av kvalitetsprodusenter av håndverksøl i verdensklasse!

Dato, tid og sted: 24. september fra kl. 12.00 til 19.00. Ølfestivalen arrangeres på Båhuset Scene på Kråkerøy.

Hvordan komme seg hit og avstander

  • Det går flere avganger både med buss og tog fra/til Oslo til/fra Fredrikstad hver dag. For mer informasjon og oversikt, se vy.no. Oslo Lufthavn Gardermoen ligger ca 138 km unna.
  • Vi ligger kun 1 time unna Oslo, og det er gangavstand fra både togstasjonen og bussterminalen til oss.
  • Du kan enkelt ta en kort og gratis fergetur over til sentrum. Her ligger også Høgskolen, Litteraturhuset, kjøpesenter og mye mer.
  • Det er også kort vei til Øra Industriområde.

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!