Benytt Gamlebyen Hotell som base for utflukter - Gamlebyen Hotell Fredrikstad

Benytt Gamlebyen Hotell som base for utflukter

Fredrikstad, også populært kalt «Plankebyen», er den største, og muligens også den fineste byen i det vi tidligere kjente som Østfold fylke. Fredrikstad er kjent for svært mange historiske steder, og ikke minst for sin idylliske gamleby.

Selve byen Fredrikstad ble grunnlagt så tidlig som i 1567 av ingen ringere enn kong Fredrik II av Danmark og Norge på det punktet hvor Glomma renner ut i Oslofjorden. Det kan derfor varmt anbefales å velge Fredrikstad som reisemål for et kortere eller lengre opphold, og det vil være vanskelig å ikke elske å utforske byen og dens shoppingmuligheter, eller bare slappe av og besøke den historiske Gamlebyen.

«Plankebyen»

Kallenavnet «Plankebyen» kommer fra en tid da byen var en av de viktigste utskipningshavnene for norsk trelast. I dag setter Glomma sitt særpreg på Fredrikstad, fordi elva deler byen i to, med dagens sentrum på vestsiden, og Gamlebyen i øst.

Mange kommer til Fredrikstad for å prøve å seile med Norges minste, og kanskje søteste ferge, kalt Gamlebyferga. Den seiler blant annet mellom Cicignon i den nye bydelen til sentrum av Gamlebyen – og det beste er at turen er gratis! Turen over elva tar under to minutter, og den går mer eller mindre hele døgnet.

Historie

Gamlebyen i Fredrikstad ble som sagt grunnlagt så tidlig som i 1567, mens den majestetiske Fredrikstad festning ble bygget rundt 1660. I dag er den Nord-Europas best bevarte festningsby, hvor man lett vil føle seg som om man har reist hundrevis av år tilbake i tid, der man går rundt og utforsker festningens murer og alle de godt bevarte bygningene. Skulle man imidlertid ønske å gå enda litt mer i dybden med stedets fascinerende historie, kan det varmt anbefales å besøke museet inne i selve festningen.

Hva Fredrikstad og Gamlebyen byr på

Når man først har tatt turen, bør man så absolutt også prøve de koselige kafeene og bakeriene inne i Gamlebyen. Her finner man også små gallerier og butikker med håndverk, hvor man kan kjøpe forskjellige lokalproduserte varer. Gå heller ikke glipp av den gamle restauranten og puben Major-Stuen, som i årevis har vært et populært sted både blant lokalbefolkningen og turister.

I den nye bydelen kan man også velge mellom et bredt utvalg av kafeer, butikker og andre kulturinstitusjoner. Ta gjerne en titt rundt og se om det skulle være noen lokale kulturelle begivenheter under oppholdet. Fredrikstad er også en spesielt livlig destinasjon om sommeren, med koselige barer og restauranter med uteservering, svømmebasseng og morsomme sommerteaterforestillinger. Er man glad i fotball, husk å legge veien forbi Fotballmuseet på den nye Fredrikstad Stadion.

En harmonisk og fin opplevelse

En helgetur til Fredrikstad er med andre ord en harmonisk og fin opplevelse, hvor gammelt og nytt, historie og byliv, fotball og kultur, elva og havet går hånd i hånd. Fredrikstad har med andre ord noe for enhver smak, og det er bare å velge og vrake.

Skulle man derfor først bestemme seg for en tur til Fredrikstad, hvorfor ikke benytte sjansen til å overnatte midt i smørøyet av alt som skjer og som er verdt å se? Gamlebyen Hotell har med sine 17 lekre værelser en beliggenhet som gjør dette mulig, knapt 150 meter fra fergekaia, med gangavstand til det meste innenfor Gamlebyen’s grenser. Her finner man en rekke butikker, som for øvrig også er åpne hele året – også søndager – og museer for enhver smak. Bruk derfor Gamlebyen Hotell som base for utflukter, både i og rundt Fredrikstad, og vær ikke redd for å spørre hvis det er noe du lurer på. Vi er her for å hjelpe!

Kontakt oss

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Kontakt oss her!