Benytt Fredrikstad som gjestehavn - Gamlebyen Hotell Fredrikstad

Benytt Fredrikstad som gjestehavn

Oslofjorden er et yndet sted for båtliv, og i sommerhalvåret bokstavelig talt myldrer det med store og små båter i alle størrelser og varianter. Båter med og uten seil krysser på kryss og tvers langs hele kysten fra Oslo til Kristiansand, ja sågar videre nedover kysten langs Sverige, og noen også over Skagerak til Danmark.

Båthavn med egne gjesteplasser

Mange av disse benytter gjerne sjansen til å besøke mange av de fine byene langs kysten, og i stedet for hytte på fjellet er det stadig flere som får øynene opp for hvilke gleder båtlivet har å by på. Det finnes rikelig med båthavner med egne gjesteplasser, hvor alle fasiliteter er innen rekkevidde for de som måtte ønske det. Noen båter har alt de trenger om bord, fra sanitære fasiliteter til sengeplasser, men mange seiler også rundt i mindre båter, hvor man fortsatt er avhengig av å komme i land når natten senker seg. Da kan det være nyttig å vite hvilke byer som har muligheter for dette, og Fredrikstad er så absolutt en by man bør ta i betraktning i så måte.

For ikke bare har Fredrikstad en fin gjestehavn, legger man til der er man mer eller mindre midt i smørøyet angående hva Fredrikstad har å by på. Det er gangavstand til stort sett alt Fredrikstad har å by på. Fredrikstad Stadion ligger rett over gaten, og det er bare noen hundre meter å spasere over til flere restauranter og spisemuligheter.

Ærverdig by

Kommer man i en båt av en slik størrelse at det vil være nødvendig å overnatte på land, er det flere gode muligheter for det i Fredrikstad. Fra gjestehavna i Fredrikstad er det kort vei over til den gamle bydelen, Gamlebyen, hvor man blant annet finner Gamlebyen Hotell. Hit kan man enten velge å spasere, det er gode kollektivmuligheter, eller man kan ta Gamlebyferga, som faktisk går i direkte rute blant annet mellom gjestehavna og Gamlebyen. Den går for øvrig mer eller mindre hele døgnet, og best av alt, den er gratis.

Så hvis man først bestemmer seg for å ta turen innom Fredrikstad og Gamlebyen Hotell kan man med fordel sette av en dag eller to så man kan få med seg noen av de mange severdighetene denne ærverdige byen har å by på. Og med Gamlebyen Hotell som base, er det heller ikke langt til noen av delene.

Noe for enhver smak

Bare i kvartalene rundt Gamlebyen Hotell finner man en rekke interessante og lærerike ting man kan se på og gjøre. Det finnes glassblåsere, kunstnere, flere små og spennende gallerier, butikker, kafeer, restauranter og museer. Alt sammen søndagsåpent – hele året, og på lørdager kan man oppleve et flott frimarked på torget. Noe for enhver smak, med andre ord, og så absolutt minst like spennende for barna som for de voksne.

Korte avstander

Det er selvfølgelig flere måter å komme til Fredrikstad og den gamle bydelen på enn med båt. Man kan velge å kjøre dit med bil, og det er rikelig med parkeringsplasser i nærområdet. Men ønsker man noe mer frihet er det kort vei til jernbanestasjonen, og det er selvfølgelig også regelmessige bussforbindelser.

Man kommer heller ikke utenom et besøk på Fredrikstad festning, som ikke bare er et imponerende skue, den er også Nord-Europas eldste bevarte festningsby, bygget allerede på midten av 1600-tallet, i byen som ble etablert enda tidligere, av Kong Fredrik II av Danmark, i 1567. Mye av dette er fortsatt bevart, og bare ligger og venter på å bli gjenoppdaget. Igjen og igjen. Velkommen skal du være!

Kontakt oss

Hva med å oppleve en litt annerledes arena med unike omgivelser og personlig service? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi etter dine behov og ønsker. Ta kontakt her!