Raadhus-Stallen

Nyhet i år!

Egen suite i «stallen» på Kongens Torv i hjertet av Gamlebyen Fredrikstad. Opplev en annerledes overnatting i flotte historiske omgivelser. Suiten er av høy standard med unike detaljer.

I samarbeid med Elisabeth Gyllensten & Geir Stahl – eiere av «Det gamle Raadhus med stallbygning» – anno 1767, kan vi nå tilby opphold i stall-bygningen ved kongens torv i hjerte av Gamlebyen. Man disponerer nær sagt hele bygningen og kan fritt benytte en koselig bakgård. Fra tid til annen foregår kunstutstillinger i hovedhuset og man er selvsagt velkommen til også å besøke disse.

Raadhus-stallen er nylig restaurert i nært samarbeid med byantikvar og fylkeskonservator og inneholder: hoved-soverom og bad i stallen i 1.etasje, kjøkken og stue i 2. etasje i det gamle høyloftet samt et ekstra soverom – kalt jomfruburet. Totalt fire sengeplasser – og 85 kvm med romslig plass.

Eiendommen har en rik historie. Hovedhuset ble oppført som bolig for borgermester Morten Niemann etter bybrannen i 1764 – og stod ferdig i 1767. Stallbygningen er trolig fra samme år. I 1774 ble eiendommen overtatt av Fredrikstad by, og blir byens første ordentlige rådhus – noe det skulle være frem til 1865. I denne perioden var to rom i stall-bygningen benyttet som byens gjeldsfengsel og fyllearrest. Også disse er nå restaurert og kan besøkes ved oppholdet.
Fra 1865 – frem til 2001, holdt Fredrikstad Sparebank til her. I denne perioden ble stallbygningen også benyttet som boligrom for flere familier – som slagter Hauglund med kone, datter og sønn på 1860-tallet.

Klikk på knappen unden for å booke, eventuelt kan du sende oss en e-post, eller ringe oss: +47 400 53 909.