Gamlebyen

Livet er annerledes i Gamlebyen. Tilbakelent og behagelig. En egen bydel i Fredrikstad der mange bor og lever i festningsbyens mange flotte bygninger. Praten går lett mellom både fastboende og tilreisende, her er alle velkommen.

Ta gjerne med gode spasersko, for en morgentur langs vollane, jangle på vollane, som vi sier, gir sjelefred og en deilig start på dagen. Gatene er brolagt, så vi anbefaler damene å bruke kilehæl fremfor stiletthæler til festligere stunder.

Nærområdet kan tilby mye av det du trenger. En gratis fergetur tar deg til Fredrikstad sentrum med alt du skulle trenge av butikker, cafeer og uteliv. Den samme fergen tar deg over til den andre siden av elva, der du finner tog til Oslo og utlandet. I sentrum av Fredrikstad ligger bussterminalen, med alt fra flybuss til Gardermoen, lokaltrafikk og ikke minst buss til vakre Hvaler, der du kan fortsette på øyhopping med en av fergene fra Skjærhalden.

Kommer du med egen bil finnes det en avgiftsbelagt parkeringsplass rett i nærheten av hotellet. Litt lenger utenfor Gamlebyen finner du også gratis parkering.

Klikk på bildet (eller her) for å se Visit Østfold sitt interaktive kart over Gamlebyen.